štvrtok 4. februára 2016

Andreas Winkelmann - Slepý inštinkt


Po knihe Cestujem sama som čítala ďalšiu knihu s motívom zvrátených činov páchaných na deťoch, tentokrát však od nemeckého autora A. Winkelmanna - Slepý inštinkt. 

Tento psychotriler bol opäť skutočne napínavý. Vyšetrovateľka Franziska sa snaží chytiť páchateľa, ktorý po desiatich rokoch uniesol ďalšie osemročné slepé dievčatko. Pri vyšetrovaní jej pomáha boxer Max, ktorému pred desiatimi rokmi zmizla slepá sestra Sina. Od začiatku sme však mohli nahliadnuť aj do myšlienok páchateľa, vďaka čomu sme mohli zistiť motiváciu jeho činov, teda čiastočne. Jeho činy sú však rozhodne zvrátené a miestami strašidelné. Môžem povedať, že odteraz sa budem báť pavúkov.

Popri vyšetrovaní nového únosu dievčatka sa dozvedáme i o pocitoch boxera Maxa, ktorý sa ani po desiatich rokoch nevyrovnal so stratou sestry, o ktorej nič nevedel. Nevedel či žije, alebo nie. Trápia ho výčitky svedomia, že na sestru nedal pozor, a preto o ňu prišiel. Keďže sa nový únos dievčatka nápadne podobá na únos jeho sestry, zamieša sa do vyšetrovanie a napokon aj odhalí páchateľa.

Kniha je od začiatku až do konca napínavá, nenachádza sa v nej žiadna vata plná nepotrebných opisov, ale dej je skutočne dynamický. Slepý inštinkt jednoznačne odporúčam. Po dlhom čase čítania severských krimi bol nemecký autor príjemným osviežením, hoci kniha v slovenskom preklade vyšla už v roku 2012.

Čo ste naposledy čítali vy?

Do prečítania!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára